02 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    Головна>Новини>Засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації
    Середа, 28 червня 2023 17:31

    Засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації

    28 червня відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації. Засіданні проводив голова цієї комісії – перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Фіщук. На засіданні розглядалося питання щодо заходів боротьби і профілактики зі сказом котів в с. Бубнів (Локачинська ТГ) та с. Киселин (Затурцівська ТГ) Володимирського району.

    За інформацією завідувача Локачинського відділу здійснення протиепізоотичних та лікувально-профілактичних заходів до господарства жительки с. Бубів прибився безпритульний кіт, сірої масті, якого вона підкормлювала. 24 червня 2023 року даний кіт напав на жительку та вкусив її за праву ногу. Пізніше тварина загинула. Про цей випадок жінка відразу повідомила працівникв закладу охорони здоров’я, які відразу прибули на місце події та провели всі необхідні заходи згідно інструкції “Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин”. Труп кота було направлено на дослідження в ДУ “Волинську регіональну державну лабораторію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів”. За відповідною експертизою було встановлено сказ кота.

    Другий випадок сказу кота, який покусав жительку с. Кисилин та її дітей відбувся 25 червня 2023 року. Згідно наданої інформації, свійський кіт рудої масті, віком 6‑ти років, покусав жительку за руку та кинувся до її дітей, подряпавши їм руки. 26 червня 2023 року. Завідувача Локачинського відділу здійснення протиепізоотичних та лікувально-профілактичних заходів та працівник закладу охорони здоров’я поставили даного кота на карантин. 27 червня 2023 року даний кіт загинув. Патматеріал від загиблої тварини було направлено в ДУ “Волинську регіональну державну лабораторію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів” За відповідною експертизою було встановлено сказ кота.

    Слід зазначити, що одним з найважливіших завдань щодо запобігання розповсюдженню сказу тварин в районі є забезпечення 100% охоплення профілактичними щепленнями проти сказу собак, а в зонах стійкого неблагополуччя і котів, вирішення проблем з утриманням домашніх тварин в населених пунктах, а також відлову, утримання та використання бродячих тварин та різкого зменшення їх кількості.

    В даних населених пунктах привентивна планова вакцинація на початку місяця. Однак постраждалі господарі відмовились від цих заходів щодо власних тварин.

    За результатами засідання комісії вирішили:

    - ввести карантинні обмеження на територію села Бубнів (Локачинська ТГ) та села Киселин (Затурцівська ТГ) Володимирського району терміном на 60 днів у зв’язку з виявленням сказу тварин та затвердити план комплексних заходів щодо ліквідації та профілактики сказу на територіях цих населених пунктів;

    - забезпечити в повному обсязі проведення щеплення домашніх тварин проти сказу у неблагополучних пунктах згаданих вище населених пунктів та забезпечити широку ветеринарно-освітню роботу серед населення з питань профілактики сказу;

    - посилити роботу по контролю за безпритульними тваринами, а також контролю за утриманням домашніх тварин згідно чинного законодавства.

    Переглядів 3213
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua