20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Держава розпочинає виплачувати одноразову матеріальну допомогу у зв'язку з «карантинним безробіттям»
    Середа, 23 грудня 2020 10:59

    Держава розпочинає виплачувати одноразову матеріальну допомогу у зв'язку з «карантинним безробіттям»

    21-22 грудня 2020 року Пенсійним фондом України розпочалася виплата прямої допомоги підприємцям та найманим працівникам у зв’язку із так званим «карантинним безробіттям». За словами Президента України, усі виплати мають здійснитися до 8 січня 2021 року.

    До цього жодного разу в історії України під час кризи влада не здійснювала такої прямої виплати бізнесам та працівникам, які страждали від обставин. Вперше за ініціативою Президента України Володимира Зеленського буде реалізована така програма прямої допомоги підприємцям та працівникам.

    Прийом заявок на виплату одноразової матеріальної допомоги громадянам і бізнесу триває до 31 грудня 2020 року. «У нас 710 тисяч ФОПів і суб’єктів господарювання, які мають отримати виплати. І здійснити це потрібно до 8 січня. Це один з пріоритетів для Уряду», – наголошує Президент України.

    Міністерству соціальної політики України виділено кошти у сумі 13,7 млрд гривень з «ковідного фонду» для здійснення виплати 1,7 млн застрахованих осіб.

    Розмір одноразової матеріальної допомоги становить 8 тисяч гривень. Станом на сьогодні – це більше, ніж мінімальна зарплата. Адже в сьогоднішніх умовах деяким підприємцям нелегко платити працівникам навіть «мінімалку» 5 тисяч гривень. Мільйони пенсіонерів, на жаль,  також щомісяця отримують виплати менші, ніж 8 тисяч гривень.

    В України немає сотень мільярдів доларів чи євро, які можуть дозволити собі витратити США, Німеччина або інші співставні країни для допомоги бізнесам та працівникам. Однак, влада намагається підтримувати бізнес у непростих умовах коронакризи. Зокрема, Президент поставив завдання зробити все, щоб малий бізнес працював і розвивався в Україні в комфортних умовах. Тому за ініціативою Глави держави буде створена координаційна рада при президентові, яка займатиметься питаннями, які порушували підприємці під час протестів.

    Варто зазначити, що на сьогодні владою вже здійснено низку заходів, які мають допомогти малому і мікробізнесу пройти карантин на початку наступного року, зокрема:

    – платники 1-ї групи спрощеної системи оподаткування на півроку звільнені від сплати єдиного податку та єдиного соціального внеску;

    – надається фінансова підтримка тим, хто вимушено зачиняється чи скорочує робочий час;

    – частково списується та відстрочується виплата податкової заборгованості (списання податкового боргу за усіма податками і зборами у сумі, що не перевищує 3060 грн; відстрочення до 29 грудня 2021 року погашення податкового боргу платників податків - фізичних осіб, що у сумі не перевищує 6800 гривень; списання пені та штрафів у разі самостійної сплати податкового боргу протягом 6 місяців);

    – на період карантину за рішенням органів місцевого самоврядування підприємці звільняються від плати за оренду комунального майна;

    – продовжується масштабна державна програма дешевого кредитування «5-7-9», якою передбачені антикризові заходи для бізнесу ( рефінансування діючих кредитів під 0% річних, надання кредиту під 3% річних на будь-які потреби);

    – до 1 січня 2022 року відтерміновано обов’язкове застосування РРО (касові апарати) для підприємців, які здійснюють: продаж в інтернеті, продаж текстилю,  реалізують запчастини та вживані товари, для готелів, ресторанів, туристичних агентств та ін.

    Разом з тим, влад країни не може не вводити карантинні обмеження, адже ми й надалі змушені об’єктивно оцінювати ситуацію щодо поширення коронавірусу та приймати оперативні рішення.

    Всі країни світу і майже всі у Європі вводять обмеження в тій або іншій формі. Україна намагається встановити такі обмеження, які дозволяють стримати поширення інфекції та дати бізнесу можливість працювати.

    Нагадаємо, що днями голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко підписав розпорядження про створення робочої групи, до складу якої увійшли представники громадських об’єднань підприємців, руху SAFE ФОП та представників контролюючих органів Волинської області. Робоча група створена з метою вирішення нагальних потреб та проблем, з якими стикнулися представники мікро- та малого бізнесу в період пандемії.

    Детальніше про перше засідання робочої групи за посиланням.

    Нагадаємо, алгоритм реєстрації на порталі «Дія»

    Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

    Переглядів 4781
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua